WORK@LIPUM
“Vi strävar efter att utveckla bättre läkemedel för patienter med kroniska inflammatoriska sjukdomar. Det finns en lång rad av sådana tillstånd och ett stort behov av bättre läkemedel, t ex för juvenil idiopatisk artrit (JIA, barnreumatism). Med stöd från EU:s program Horizon 2020 kan vi öka tempot i vårt utvecklingsarbete. Nu finns chansen att få arbeta i ett entreprenörsdrivet läkemedelsbolag med stor internationell potential”

Einar Pontén | VD

Läs jobbansökan på engelska »

Pharmaceutical Development Manager

Vi söker en erfaren och engagerad Pharmaceutical Development Manager med industriell vana att driva och leda projekt i såväl pre-klinisk som klinisk fas. Du bör ha erfarenhet av biologiska läkemedel, men framförallt vara välbekant med vilken kunskap och dokumentation som krävs för en tids- och kostnadseffektiv läkemedelsutveckling av hög kvalité. Ett genuint intresse av vetenskap och bättre läkemedel är förstås en självklarhet. Du måste tilltalas av att arbeta i ett litet bolag och med en lagspelares engagemang gilla att rycka in där och när det behövs. Formellt kommer du rapportera till bolagets VD, men även vara adjungerad vid styrelsesammanträden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Identifiera, utvärdera och etablera partners (CRO’s) som möter regulatoriska krav inom t ex analytisk
    karaktärisering, toxikologiska studier och kliniska prövningar.
  • Ansvara för kontakter med myndigheter kring regulatoriska krav, kvalitetssäkring och dokumentation.
  • Initiera, planera och driva studier i samverkan med forskningschef (CSO).
  • Omvärldsbevakning, t ex identifiera inflammatoriska sjukdomar av särskilt intresse.

Kvalifikationer

  • Industriell erfarenhet av läkemedelsutveckling
  • Kunskap om utveckling av biologiska läkemedel
  • Dokumenterad vetenskaplig kompetens
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Anställningsform

I första hand, avser tjänsten en tillsvidareanställning på heltid med placering på Lipums kontor i Umeå. Arbetet förutsätter möjlighet att ganska ofta kunna resa såväl nationellt som internationellt. Lämplig bostadsort är Umeå.

I andra hand, kan vi tänka oss ett engagemang på konsultbasis med minst 50% fast månadsarbetstid. Vårt önskemål är då närvaro vid Lipums kontor cirka en vecka per månad.

Övrigt

Lipums kontor ligger i Umeå Biotech Incubator (UBI) inom Uminova Science Park. Det är bara ett kort gångavstånd från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus samt IKSU som är en av norra Europas största idrottsanläggningar. Med omkring 30 000 studenter, framgångsrik akademisk forskning samt ett flertal start-up bolag inom life science så är det verkligen en stimulerande och kreativ miljö. Flygplatsen, som är en av Sveriges mest trafikerade, ligger på bekvämt avstånd.

Ladda ned tjänstebeskrivning (pdf)

Kontaktinformation

Dr Einar Pontén, VD
E-post: einar.ponten@lipum.se
Telefon: 070-578 34 95