Pressmeddelande: Umeå, 13 juli 2021. Lipum AB (publ) (”Lipum” eller ”Bolaget”) rapporterar att VD Einar Pontén har ökat sitt innehav av aktier.

Lipum AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market och utvecklar ett nytt biologiskt läkemedel för behandling av kroniska inflammatoriska sjukdomar. Den 8 juli har VD Einar Pontén köpt ytterligare 10 000 aktier i Lipum till en kurs på 19,24 kr och äger därefter totalt 61 000 aktier och 35 000 teckningsoptioner i Bolaget.

För ytterligare information kontakta:

Einar Pontén, CEO
E-post: einar.ponten@lipum.se
Mobil:   +46 70 578 34 95
Web:    www.lipum.se

Om Lipum
Lipum AB (publ) är ett biofarmaceutiskt bolag specialiserat på upptäckt och utveckling av ny behandling för kroniska inflammatoriska sjukdomar. Läkemedelskandidaten SOL-116 är en humaniserad antikropp som ska ge säkrare och effektivare behandling genom att blockera en tidigare förbisedd målmolekyl (BSSL) i immunförsvaret. SOL-116 är i sen preklinisk fas med lovande data för den sällsynta sjukdomen barnreumatism och för ledgångsreumatism. Lipum utvärderar även en rad andra inflammatoriska sjukdomar med stort medicinskt behov. Lipum har sin verksamhet i Umeå som är ett av Sveriges framstående life science kluster. Bolagets upptäckt har fått internationell uppmärksamhet och ett stort Horizon 2020 bidrag från EU. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market (ticker LIPUM). Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.