Lipum AB (publ) rekryterar Peter Hovstadius som ny Chief Medical Officer (CMO). Peter Hovstadius är specialistläkare i klinisk farmakologi med en doktorsexamen i läkemedelsutveckling från Uppsala universitet.

Peter Hovstadius har en lång karriär bakom sig inom både läkemedelsindustrin och akademin. Han har tidigare innehaft ledande positioner som Chief Medical Officer på XNK Therapeutics, Chief Scientific Officer på Novartis och Research Director på MSD. Genom dessa roller har Peter förvärvat sig omfattande erfarenhet av klinisk läkemedelsutveckling, och han har dessutom varit en drivande kraft bakom flera viktiga forsknings- och utvecklingsinitiativ inom läkemedelssektorn.

"Jag är mycket glad över att få bli en del av Lipum och att få arbeta med att förbättra behandlingsmöjligheterna för patienter med kroniska inflammatoriska sjukdomar. Det känns otroligt inspirerande att få använda min erfarenhet och expertis i ett företag som är så dedikerat till att göra skillnad för patienter. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med teamet på Lipum och bidra till vår gemensamma vision" säger Peter Hovstadius.

Peter ersätter Karin Franck-Larsson som har valt att lämna Lipum på egen begäran.

"Jag har haft förmånen att samarbeta med Karin på både Lipum och Sobi. Hon har varit en mycket uppskattad kollega som bidragit stort till Lipum med sin kompetens inom reumatologi och läkemedelsutveckling varför jag vill rikta ett genuint tack till henne. Peter har värdefull och omfattande erfarenhet av rollen som CMO samt farmakologi och kliniska prövningar. Hans starka drivkraft och engagemang kommer kunna bidra till att vår fortsatta kliniska utveckling blir framgångsrik. Peter blir en viktig kugge i vårt team och jag är glad att välkomna honom till Lipum", säger vd Ola Sandborgh