Lipums slutrapport för Horizon 2020 är godkänd

Pressmeddelande: Umeå, 18 mars, 2021. Lipums slutrapport för EU:s ramprogram Horizon 2020 är godkänd och bolaget får därmed kvarstående 496 000 EUR utbetalt från programmet.

Horizon 2020, EU:s ramprogram för forskning och utveckling har därmed sammanlagt gett Lipum 2,2 MEUR till att utveckla SOL-116 för behandling av kroniska inflammatoriska sjukdomar.

"Bidraget från Horizon 2020 har varit centralt för att ge oss möjlighet att ta fram läkemedels­kandidaten SOL-116. Denna har en ny verkningsmekanism som har möjlighet att bli den första i en ny läkemedelsklass för behandling av kroniska inflammatoriska sjukdomar” säger VD Einar Pontén.

SOL-116 är en terapeutisk antikropp där siktet i första skedet är inställt på behandling av reumatism hos vuxna och barn. Förberedelser pågår för att starta kliniska prövningar under år 2022.

För ytterligare information kontakta:
Einar Pontén, CEO
E-post: einar.ponten@lipum.se
Mobil: +46 70 578 34 95
Web:       www.lipum.se

Om Lipum
Lipum AB (publ) är ett biofarmaceutiskt bolag specialiserat på upptäckt och utveckling av ny behandling för kroniska inflammatoriska sjukdomar. Läkemedelskandidaten SOL-116 är en humaniserad antikropp som ska ge säkrare och effektivare behandling genom att blockera en tidigare förbisedd målmolekyl (BSSL) i immunförsvaret. SOL-116 är i sen preklinisk fas med övertygande data för sällsynta sjukdomen barnreumatism och ledgångsreumatism. Lipum utvärderar även en rad andra inflammatoriska sjukdomar med stort medicinskt behov. Lipum har sin verksamhet i Umeå som är ett av Sveriges framstående life science kluster. Bolagets upptäckt har fått internationell uppmärksamhet och ett stort Horizon 2020 bidrag från EU.

INVESTOR RELATIONS

Investor Relations

Till toppen