Nyhet: Umeå, 13 september, 2021. Lipum (publ) deltar tillsammans med andra börsnoterade bolag på eventet Umeå på Börsen den 29 september.

VD Einar Pontén kommer att berätta om bolaget och utvecklingen av ett biologiskt läkemedel för behandling av sjukdomar som reumatoid artrit (RA) och juvenil idiopatisk artrit (JIA). Målet är att lindra smärtsamma symptom och öka livskvalitén för de miljontals patienter som lider av kroniska inflammatoriska sjukdomar.

Om Umeå på börsen

Umeå på börsen är ett event där man får möjligt att lyssna och träffa Umeåbolag som är noterade på börsen. Eventet är ett så kallat “hybridevent” vilket innebär att du kan delta som gäst på plats eller via den digitala direktsändningen. Moderator under kvällen är Sverker Olofsson.

Den digitala sändningen startar 17:30. Lipum presenterar 19:35.

Andra medverkande bolag: 
Lipigon Pharmaceuticals AB
Codemill AB
Vitec Software Group AB
Zordix AB

För information och anmälan: Umeå på börsen

För ytterligare information kontakta:
Einar Pontén, CEO
E-post:    einar.ponten@lipum.se
Mobil:     +46 70 578 34 95
Web:       www.lipum.se

Om Lipum
Lipum AB (publ) är ett biofarmaceutiskt bolag specialiserat på upptäckt och utveckling av ny behandling för kroniska inflammatoriska sjukdomar. Läkemedelskandidaten SOL-116 är en humaniserad antikropp som ska ge säkrare och effektivare behandling genom att blockera en tidigare förbisedd målmolekyl (BSSL) i immunförsvaret. SOL-116 är i sen preklinisk fas med övertygande data för sällsynta sjukdomen barnreumatism och ledgångsreumatism. Lipum utvärderar även en rad andra inflammatoriska sjukdomar med stort medicinskt behov. Lipum har sin verksamhet i Umeå som är ett av Sveriges framstående life science kluster. Bolagets upptäckt har fått internationell uppmärksamhet och ett stort Horizon 2020 bidrag från EU. Bolagets aktie (LIPUM) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.