Lipum får godkännande att starta en klinisk fas 1-prövning med läkemedelskandidaten SOL-116

Pressmeddelande: Umeå, 27 september, 2022. Lipum AB (publ) meddelar idag att ansökan om klinisk prövning för läkemedelskandidaten SOL-116 har godkänts av Regulatorisk myndighet i Nederländerna.

Studien som inkluderar friska frivilliga och patienter med reumatoid artrit kommer att genomföras vid QPS anläggning i Groningen, Nederländerna. Studien genomförs som en doseskaleringsstudie genom att inleda med en mycket låg dos och därefter ökas dosen efter hand. Studien är planerad att starta i oktober.

”Planenligt har den kliniska prövningen blivit godkänd och därmed har en mycket viktig milstolpe  uppnåtts när Lipum har lyckats gå från preklinisk till klinisk utveckling av vår läkemedelskandidat SOL-116. Jag är väldigt stolt över teamet och alla som med stort engagemang har bidragit till denna framgång”, säger Einar Pontén, VD på Lipum.

För ytterligare information kontakta:
Einar Pontén, VD
E-post:     einar.ponten@lipum.se
Mobil:     +46 70 578 34 95
Web:       www.lipum.se

Om Lipum
Lipum AB (publ) är ett biofarmaceutiskt bolag specialiserat på upptäckt och utveckling av ny behandling för kroniska inflammatoriska sjukdomar. Läkemedelskandidaten SOL-116 är en humaniserad antikropp som ska ge säkrare och effektivare behandling genom att blockera en tidigare förbisedd målmolekyl (BSSL) i immunförsvaret. SOL-116 är i sen preklinisk fas med övertygande data för reumatism. Lipum utvärderar även andra inflammatoriska sjukdomar med stort medicinskt behov. Bolaget har hög mognadsgrad i operationella samt administrativa processer och är väl förberett för nästa tillväxtfas. Lipum har sin verksamhet i Umeå som är ett av Sveriges framstående life science kluster. Bolagets upptäckt har fått internationell uppmärksamhet och ett stort Horizon 2020 bidrag från EU. Bolagets aktie (LIPUM) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.

INVESTOR RELATIONS

Investor Relations

Till toppen